Toimittajalegenda Ari Steniuksen kirja Kärpän raapaisu julkaistiin 28. marraskuuta. Kirja kertoo Kärppien kannattajista ja heidän suhteestaan rakastamaansa seuraan.

Oulun Kärpät tunnetaan läpi jääkiekkoilevan Suomen. Seuran historia on värikäs konkursseineen, korpivaelluksineen ja dynastioineen. Kahdeksan Suomen mestaruutta voittanut Kärpät herättää vahvoja tunteita puolesta ja vastaan. Kannattajilleen Kärpät on sydämen asia.
Oululainen toimittaja Ari Stenius on kulkenut Kärppien mukana 80-luvulta lähtien. Hän tietää seuran taustat, tarinat ja pelaajat läpikotaisin. Kärppien kannattajat puolestaan tuntevat Steniuksen Kärppien äänenä, onhan hän selostanut pikkupetojen pelejä radioon jo neljällä vuosikymmenellä.
Kärpän raapaisu -kirjassa Stenius päästää ääneen Kärppien intohimoiset kannattajat. Hän on kasannut teokseen 34 erilaista kertomusta Kärppien kannattajista, heidän suhteestaan seuraan ja siitä erityisestä tunnesiteestä, joka sitoo jokaisen fanin omaan joukkueeseensa.
“Kärpät ei ole mikä tahansa jääkiekkoseura. Kärppien menestys merkitsee kannattajille valtavasti ja tappiot tuntuvat erityisen raskailta. Vaatimustaso seuran edustusjoukkuetta kohtaan on korkea, kenties korkeampi kuin missään muualla Suomessa, koska Kärpistä välitetään aidosti. Kärpät on tarjonnut kannattajilleen vuosien saatossa sekä taivaan että helvetin. Kun kärppä raapaisee, se raapaisee pysyvästi. Usean kannattajan tunneside seuraan on poikkeuksellisen vahva”, Ari Stenius kuvailee teoksensa taustoja.